måndag, mars 03, 2008

Alliansen

Jaha, hur skall alliansen nu betygsättas efter ett drygt år vid makten?

3+ kanske. 4 för den förda politiken och en svag 3'a för sättet att kommunicera med väljarna. Reinfelts ledarskap och kommunikationsförmåga skulle behöva vässas.

Vissa reformer kan ha slagit hårt mot enstaka individer. För hårt? Jag försöker lyssna i min omgivning hur enskilda personer har drabbats men har ännu inte fått något konkret exempel på någon som hamnat rejält i kläm.

Om alliansen är onda och vill sätta dit folk behöver oppositionen inte oroa sig. Då vinner de valet nästa gång.
Vi som röstar på alliansen tror att alliansen står för en politik där individen kan och får ta ansvar för sin försörjning. Där samhället skall garantera att man har det man behöver men inte garanterar att man kan kosumera som en medelsvensson.

I NSD skrev man i en ledare att Alliansen tagit avstånd från den "Nordiska välfärdspolitiken". Jag har inte någon detaljerad kunskap men jag misstänker att Sverige fortfarande har en av världens generösaste arbetslöshetsförsäkringar!?

Alliansens väljare är för ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen tillåts komma efter.

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

Ja, din betygssättning låter ganska lik rektor Jan Nilssons (intervjuad i P1 på den moderata partistämman). Men man undrar ju som vanligt om det verkligen bara handlar om kommunikation - alltså om att förklara hur bra man är. Folk kanske inte är nöjda med att själva få det bättre om man upplever att alltför många drabbas orättvist hårt av "reformerna".

Alliansen är inte ond, i varje fall inte mer än vänstern. Men borgerligheten har i svensk historia hamnat i den olyckliga rollen av 1) administratörer av svåra lågkonjunkturer (den här mandatperioden framstod länge som ett - välförtjänt - undantag, men nu får vi väl se vart bankkrisen i USA leder...) 2) de som tar godiset från barnen, delvis av skäl som nämns i förra punkten men också av ideologiska skäl. Medan t.ex. Tysklands kristdemokrater haft samma roll som socialdemokraterna i Sverige, d.v.s. som välfärdssystemets utbyggare efter kriget, så har Sveriges kristdemokrater hamnat i "den elaka högerburen". (Jodå, folkpartiet är i samma sits).